lamelparket

Houten vloer op vloerverwarming

Vroeger verkochten we alleen massief houten vloerdelen en die konden niet gelegd worden op vloerverwarming en vloerkoeling.
Tegenwoordig hebben we een lamelparketvloer/ lamelplank/ multiplank/ samengestelde plank en zij kunnen heel goed als houten vloer op vloerverwarming en vloerkoeling.
Onze lamelplank is een samengestelde plank van kruislings verlijmd 100%  berken multiplex met daarop een toplaag van het beste Europees eikenhout. We leveren deze planken in diverse diktes en breedtes.  Ze moeten altijd verlijmd worden en enkel met de juiste lijm, geschikt voor vloerverwarming en koeling. De eventuele werking is hierdoor nauwelijks zichtbaar. De werking is er wel, maar minimaal.

Wel belangrijk: dat er eenmalig een opstookprotocol wordt uitgevoerd tijdens de bouw. Zo wordt de werkvloer en later de lamelparketvloer stapsgewijs opgewarmd. Deze houten vloer is geschikt voor een combinatie met uiteenlopende typen vloerverwarming, waaronder: droogbouwsystemen, ingefreesde vloeren, systemen in combinatie met warmtepomp, stadsverwarming of infrarood verwarming. Dit kan zowel bij vloerverwarming als hoofdverwarming of als bijverwarming. We komen al deze typen vloerverwarming dagelijks tegen en hebben hier al jaren goede ervaringen mee.