Houten vloer schuren

Is de houten vloer nog niet aan vervanging toe maar wil je wel iets anders? Dan kun de houten vloer laten schuren door ons.

Een houten vloer is in de meeste gevallen goed te schuren. Het schuren en lakken of oliën van een vloer is vakwerk, laat dit doen door een specialist zoals wij.
De oude vloer wordt eerst kaal geschuurd in 3-gangen met een bandschuurmachine en vervolgens worden de kanten geschuurd met een kantschuurmachine en nog een keer met een Rotex.  Daarna gaat de parketteur er met een Flexisan vierschijver in 2-schuurgangen overheen. Vervolgens wordt de vloer goed gestofzuigd en afgewerkt met een kleurolie of lak naar wens.
Als je een monster van de vloer hebt dan kunnen wij ook eerst kleurstalen zetten om het resultaat goed te zien.
Een vloer die van nature donker is zoals Merbau, Wengé, Mahonie, Noten etcetera kun je niet licht maken zoals bijvoorbeeld naturel eikenhout. Maar er zijn wel een hoop mooie andere mogelijkheden.

HOUTEN VLOER SCHUREN KOSTEN

Wij komen de situatie thuis bekijken zodat we het beste advies kunnen geven en de kosten in kaart kunnen brengen. 

SCHUREN EN LAKKEN

Na het schuren van de vloer kun je kiezen voor een lak.
Dit hoeft niet meer de glanzende lak te zijn die we kennen van vroeger. De hedendaagse parketlak is er ook in een natuurlijke matte variant. 

VOORDEEL VAN LAK

Het lakken heeft als voordeel dat de houten vloer goed bestand is tegen vervuiling en krassen door een harde afwerklaag.  

NADEEL VAN LAK

Het nadeel van een gelakte vloer is dat als er schade aan komt, de complete vloer geschuurd moet worden en daarna in zijn geheel opnieuw behandeld moet worden.

SCHUREN EN OLIËN

Na het schuren van de vloer kun je ook kiezen voor een olie of hardwaxolie.

VOORDEEL VAN OLIE

Het voordeel van een olie of hardwaxolie is de natuurlijke uitstraling. Er zijn bovendien veel kleurmogelijkheden.
De olielaag is vrij makkelijk lokaal te herstellen.

NADEEL VAN OLIE

Doordat de olielaag of hardwaxolielaag de toplaag niet voor 100% afsluit, kunnen er iets makkelijker vlekken in ontstaan.
Dit is mede afhankelijk van de bewerking van het hout. We geven graag advies.