Houten vloer schuren

HOUTEN VLOER SCHUREN EN OLIËN

Heeft jouw houten vloer een opknapbeurt nodig? Een nieuwe kleur? Een andere uitstraling? Laat dan je houten vloer of parketvloer schuren. Daarna is het weer of je een nieuwe vloer hebt. WOOD! by Vorselaars geeft jouw houten vloer een lekkere opkikker. 

Van een houten vloer of parket heb je je hele leven plezier. Het kan natuurlijk gebeuren dan je na een paar jaar iets anders wilt. Misschien wil je je interieur veranderen en past daar een andere kleur vloer bij. Of misschien wil je je vloer een natuurlijker uitstraling geven en wil je hem oliën in plaats van lakken. Mogelijk heb je een woning gekocht met een houten vloer die wel een opknapbeurt kan gebruiken. Wat ook de reden is, wil je jouw houten vloer of parket laten schuren? Bij WOOD! by Vorselaars ben je aan het goede adres.

SCHUREN

Een massief houten vloer schuren is geen enkel probleem. De vloerdelen zijn dik genoeg om zelfs meerdere malen te schuren. Als we jouw houten vloer schuren dan halen we een minimaal laagje van de planken af. Parket schuren kan ook, alleen niet oneindig.

Je kunt natuurlijk zelf je vloertje schuren, maar beter kun je hem laten schuren. Een vloer schuren vraagt namelijk echt om een vakman. Deze kan het beste beoordelen of het verstandig is je houten vloer te schuren. Bij WOOD! by Vorselaars werken we uitsluitend met specialisten. Zij verstaan hun vak als geen ander en hebben al zo veel jaar ervaring in vloeren leggen maar ook in houten vloeren schuren en parket schuren. De renovatie van jouw houten vloer kun je dus met een gerust hart aan ons overlaten.

WENSEN EN MOGELIJKHEDEN

Voor we jouw houten vloer schuren of parket schuren, komen we bij je langs om jouw wensen en de mogelijkheden te bespreken. Onze specialisten kunnen je vertellen hoe we jouw houten vloer schuren, hoe we hem kleuren en hoe we hem afwerken. Het is goed om te weten dat een houten vloer of parketvloer die van nature donker is zoals merbau, wengé, mahonie of noten niet licht kunt schuren. Naturel eikenhout kun je wel licht schuren. Met beits of lak kunnen we misschien wel het gewenste effect bereiken. Als je een monster hebt van jouw vloer dan kunnen we in ons WOOD! L A B© kleurstalen zetten zodat je de opties kunt bekijken. Zo kun je een weloverwogen keuze maken. Op basis hiervan stellen we een offerte op.

SCHUREN IN 3 FASES

De oude houten vloer schuren we in 3 fases. Onze parketteur begint met het grove schuren. Met een krachtige bandschuurmachine schuurt hij de houten vloer of parketvloer in 3 gangen kaal. De kanten schuren we met een kantschuurmachine. Met de Rotex, een roterende schuurmachine, schuren we de schuurgang van de kantschuurmachine vlak. De finishingtouch wordt gedaan met de Flexisand, een fijnschuurmachine met meerdere roterende schijven. Na al dit werk is je houten vloer of parketvloer zo goed als nieuw. Krassen en beschadigingen zijn grotendeels verdwenen. Je houten vloer of parketvloer is nu bijna klaar om te worden afgewerkt. Hoewel wij stofvrij schuren, moet er eerst grondig worden gestofzuigd. Pas als onze parketteur er zeker van is dat alle stof is verwijderd, gaat hij lakken of oliën. Een olie en 2 laklagen is ook een mogelijkheid.

LAK

Na het schuren van jouw vloer kun je een nieuwe lak laten aanbrengen op je houten vloer of parketvloer. Bij lak denk je misschien meteen aan zo’n traditionele spiegelende vloer, maar tegenwoordig gebruiken we juist ook vaak matte of zijdeglans lakken.

Lak zorgt voor een soort seal laag. Deze afwerklaag sluit de toplaag dus helemaal af. Dat betekent dat je houten vloer goed is beschermd tegen vervuiling en krassen. Mocht er onverhoopt toch een kras of andere beschadiging op jouw vloer of parket komen, dan moet de vloer weer in zijn geheel worden behandeld. Dat is meteen ook het grote nadeel van lak.

OLIE

Jouw houten vloer of parket kun je ook afwerken met een olie of hardwaxolie. Deze producten zorgen voor een natuurlijke uitstraling. Olie trekt diep in het hout en nestelt zich in de nerven. Daardoor worden de nerven vaak beter zichtbaar. Olie is minder hard dan lak, met olie is je vloer wel beschermd tegen lichte beschadigingen, krasjes en vocht. Het grote voordeel van olie is dat je plaatselijke beschadigingen makkelijk kunt herstellen. Je hoeft dan dus niet je hele vloer weer te behandelen. Er zijn bovendien veel kleurmogelijkheden met olie.

ADVIES

De keuze die je maakt is afhankelijk van de bestaande houten vloer of het parket en jouw manier van leven. Wij adviseren je hier graag over. Om je een goed advies te kunnen geven, is het belangrijk alle omstandigheden te kunnen beoordelen. Heb je veel lichtinval? Heb je een houten vloer of parket? Huisdieren? Een kleine ruimte? Al deze zaken kunnen een rol spelen in de keuze voor de kleur en afwerkingsmethode.

PLINTEN

Als wij jouw vloer schuren en afwerken, dan kun je even vooruit. Als je wilt dan vervangen we ook je plinten. Zeker weten dat je houten vloer of parket dan helemaal als nieuw voelt. We vertellen je graag meer over de mogelijkheden.

ONDERHOUD

Na zo’n grondige opknapbeurt is het zaak je vloer of parketvloer goed te onderhouden. Hoe beter je je vloer onderhoudt, hoe langer hij meegaat. Wij geven graag meer advies over hoe je zo lang mogelijk van jouw houten vloer of parket kunt genieten. Een gerenoveerde houten vloer of parketvloer gaat zeker twintig tot dertig jaar mee.

PRIJS

Na deze renovatie ziet jouw vloer er weer als nieuw uit. Als je jouw vloer of parketvloer op de juiste manier onderhoudt, kun je er nog jaren van genieten. Dat maakt het elke cent waard. De prijs per vierkante meter schuren van jouw vloer of parket is afhankelijk van een paar zaken, zoals de bestaande afwerking en jouw wensen. Als we dit in kaart hebben gebracht, kunnen we je een prijsopgave geven. Maak gerust een vrijblijvende afspraak met onze specialisten.

SERVICE

Bij WOOD! werken we met een kleine club. We weten precies wie waar mee bezig is en we zitten overal bovenop. De lijnen zijn kort. Dat betekent continuïteit en kwaliteit. Wij behandelen jouw vloer met liefde. Niet alleen als we een vloer leggen, ook als we een vloer schuren. Wij zijn pas tevreden als jij dat bent.

Van WOOD! mag je een top product, top service en top nazorg verwachten. Voor vragen of problemen is er één aanspreekpunt. Gaat er toch een keer iets mis, dan kun je erop rekenen dat het wordt opgelost.

VRAGEN?

Heb je vragen over houten vloer schuren of parket schuren? Wil je meer weten over de combinatie schuren lakken of schuren oliën? Bij WOOD! by Vorselaars helpen we je graag. Neem vrijblijvend contact met ons op dan vertellen we je graag meer.d