Houten vloer leggen

HOUTEN VLOER LEGGEN

Een houten vloer leggen vraagt om vakmanschap en ervaring. Voor beide ben je bij WOOD! by Vorselaars aan het goede adres. Wil je zelf jouw vloer leggen? Dat kan natuurlijk ook. Als het nodig is, helpen we je graag een eindje op weg.

Het leggen van een houten vloer of een parketvloer is een klus die je het beste aan de vakman kunt overlaten. Hout is een natuurproduct waarmee je zorgvuldig moet omgaan. Wil je het beste uit jouw houten vloer halen, dan vraagt dat om vakmanschap en ervaring. Laten wij dat bij WOOD! by Vorselaars nou net allebei in huis hebben. Onze parketteurs zijn echte specialisten. Zij hebben jarenlange ervaring met houten vloeren leggen en verstaan hun vak als geen ander.

Wil je een houten vloer laten leggen en wil je dat goed doen, dan beginnen we met het inmeten van de ruimte. Als jij jouw massief houten vloer of lamelparket hebt gekozen, komen we bij je langs om de vloer in te meten. We zetten dan meteen de puntjes op de i. Zo bekijken we samen in welke richting je de houten vloer het beste kunt leggen. Als je vloer in een bepaalde richting wordt gelegd, kun je je kamer namelijk optisch vergroten. Een smalle kamer lijkt bijvoorbeeld breder als je de planken dwars op de langste wanden legt. Een ruimte lijkt groter als je de planken diagonaal legt. Heb je gekozen voor een visgraat? Dan is het optisch effect het grootst als de pijl van het motief in de lengte van de ruimte wijst. Onze specialisten adviseren je graag over de effecten en de mogelijkheden. De uiteindelijke keuze laten we graag aan jou over.

DROOMVLOER

Tijdens ons bezoek bekijken we op welke ondergrond jouw houten vloer gaat komen. Onze vakman beoordeelt of deze geschikt is voor jouw droomvloer en of er nog iets aan moet gebeuren. Voor het leggen van een houten vloer moet de ondergrond egaal en vochtvrij zijn. Wil je vloerverwarming of vloerkoeling onder jouw vloer? Door innovaties laat de houten vloer zich tegenwoordig prima combineren met vloerverwarming of -koeling, maar het is wel iets waar we rekening mee moeten houden. En wil je je houten vloer zwevend laten leggen of verlijmen? Onze specialist legt je graag uit wat de verschillen zijn. Ook kan hij je vertellen wat de mogelijkheden zijn op gebied van geluidsreductie.

Om tot een optimaal resultaat te komen, lopen we al deze vragen met je door. Voor jou ook een mooi moment om al jouw vragen op ons af te vuren. En mocht je na ons bezoek toch nog ergens over twijfelen, dan kun je ons natuurlijk altijd nog even bellen.

TOPCONDITIE

Bij WOOD! weten we precies hoe we een houten vloer maken. In ons WOOD! L A B© brengen we de vloerdelen op kleur. Ook maken we de vloer op maat. Ons hout doorloopt een droogproces van 6 tot 7 weken in droogkamers. Daarna zijn de vloerdelen droog genoeg en worden ze geklimatiseerd opgeslagen. Als we de vloerdelen bij jou afleveren, zijn ze in topconditie.

Minstens 48 uur voordat de vloer wordt gelegd, leveren we de vloerdelen bij jou af. Op die manier kan het hout wennen aan de vochtigheidsgraad en de temperatuur van de ruimte. Hout is een natuurproduct. Vocht en warmte hebben effect op de planken. Hierdoor kunnen ze gaan werken oftewel krimpen of juist uitzetten. Door de houten delen te laten acclimatiseren, voorkom je dat dit ook met jouw vloer gebeurt.

ONDERVLOER

Als we jouw houten vloer of parket leggen, dan beginnen we met de ondervloer. De ondervloer zorgt voor een egaal oppervlak zodat de planken niet van onderaf beschadigen. Wordt er een ondervloer onder jouw houten vloer gelegd dan voorkom je ook dat er vocht onder jouw vloer komt. Bovendien werkt een ondervloer warmte- en geluidsisolerend. Welke ondervloer er wordt geplaatst is onder meer afhankelijk van het type bovenvloer en of er wel of geen vloerverwarming ligt. Onze specialist brengt hierover vooraf advies uit.

ZWEVEND LEGGEN OF VERLIJMEN

Ligt de ondervloer erin, dan gaan we meters maken. De houten vloer gaat erin! We kunnen jouw vloer zwevend leggen of verlijmen. Beide methoden hebben hun voor- en nadelen. Zo kost zwevend leggen minder dan verlijmen, zowel in materiaal als in uurloon. En als je gaat verhuizen kan je een zwevende vloer gemakkelijk meenemen.

Het nadeel van een vloer die zwevend is gelegd is dat de planken plaatselijk kunnen veren. Ook levert een zwevende vloer meer loopgeluid op.

Een verlijmde vloer geeft maximale stabiliteit. Door te verlijmen, loop je minder kans dat het hout gaat werken. Ook zorgt verlijming voor minder geluid in je eigen huis. Dit wordt weggeleid via de grond en de wanden. Woon je in een appartementencomplex, dan hebben de buren daar last van. Om dit te voorkomen verlijmen we de houten vloer in jouw appartement op een geluidsreducerende ondervloer.

Het nadeel van de verlijmde vloer is dat deze duurder is en dat de ondergrond optimaal moet zijn. Dat kan extra kosten met zich meebrengen. Voor we de houten vloer leggen, heeft onze specialist jou al uitgelegd wat voor jou de beste optie is.

CONTINUÏTEIT EN KWALITEIT

In ons WOOD! L A B© hebben we de houten delen op kleur gebracht. Ook is de vloer op maat gemaakt. Onze mensen kunnen dus meteen aan de slag. Overigens werken wij bij WOOD! met een kleine club. We weten precies wie waar mee bezig is en we zitten overal bovenop. De lijnen zijn kort. Dat betekent continuïteit en kwaliteit. Er gaat écht geen plank de deur uit die we niet zelf in onze handen hebben gehad. Wij leveren misschien niet de goedkoopste houten vloer, we maken jouw vloer wel met liefde. We maken hem kostenloos op kleur en op maat. Wij zijn pas tevreden als jij dat bent.

EEN PRECIES KARWEI

Het leggen van een houten vloer is een precies karwei. Onze vakmensen verstaan dit kunstje als geen ander. Of het nu gaat om het leggen van een planken vloer, het leggen van een visgraatvloer, het leggen van een Hongaarse punt vloer, het leggen van een laminaat vloer of het leggen van PVC, jouw vloer is bij hun in vertrouwde handen. Houten vloeren met een patroon, zoals de visgraat en de Hongaarse punt, vragen nog meer vakmanschap dan de plankenvloer. Ook duurt het wat langer voordat deze vloeren erin liggen. Dat komt omdat er bij een patroonvloer nu eenmaal meer gepuzzeld en gezaagd moet worden.

Is de vloer gelegd, dan wordt hij geschuurd, afgepapt, gepolijst en gekleurd. Zo krijg je een strak afgewerkte vloer met nauwelijks kieren of naden. Van WOOD! mag een topproduct, topservice en topnazorg verwachten. Voor vragen of problemen is er één aanspreekpunt. Gaat er toch een keer iets mis, dan kun je erop rekenen dat we het oplossen.

PRIJS HOUTEN VLOER LEGGEN

De prijs van een houten vloer leggen is afhankelijk van jouw wensen. Het leggen van een plankenvloer is minder werk dan het leggen van een visgraat vloer of een Hongaarse punt vloer. Wij vertellen je hier graag meer over. Maak een vrijblijvende afspraak in onze showroom. Samen bespreken we jouw wensen.

HOUTEN VLOER ZELF LEGGEN

Misschien ben je erg handig en wil je jouw houten vloer zelf leggen. Dat kan natuurlijk ook. We bewerken de massief houten vloerdelen of de houten lamellen in ons WOOD! L A B©. We brengen de delen op kleur en maken de houten vloer op maat. Als je wilt dan werken we jouw massieve houten vloer of jouw parket af met beits, lak of olie. Vervolgens leveren we jouw vloer op de afgesproken datum. Houd er rekening mee dat jouw vloer wennen aan de ruimte. We leveren de vloerdelen daarom bij voorkeur minstens 48 uur van tevoren zodat ze kunnen acclimatiseren.

Wil je weten wat je het beste kunt doen: zwevend leggen of verlijmen of heb je andere tips nodig voor het leggen van een houten vloer, dan kun je natuurlijk bij ons terecht.